Linkbuilding is een onderdeel van zoekmachine optimalisatie (SEO). Als (online) marketeer heb je vast wel eens van SEO of linkbuilding gehoord. Weet je het nog niet? In dit artikel wordt uitgelegd wat het precies is. 

Wat is linkbuilding?

Linkbuilding is een onderdeel van SEO. Via linkbuilding is het de bedoeling dat je jouw website hoger in Google kunt krijgen, hoe hoger je in Google staat hoe makkelijker je gevonden wordt door de consument. Je hebt interne en externe linkbuilding. 

Bij interne linkbuilding zorg je ervoor dat een bezoeker van jouw website via bepaalde links op andere belangrijke pagina’s op jouw website komt. Stel je voor, je hebt een website waarbij je interieur accessoires verkoopt. Op deze website heb je een pagina met jouw webshop, een pagina met informatie over het ontstaan van het bedrijf, een pagina met contactinformatie en een pagina met de nieuwste trends op het gebied van interieur en de accessoires voor in huis. De kans is groot dat in dit geval de pagina met jouw webshop het belangrijkste is, wanneer je mensen naar deze pagina stuurt kunnen ze artikelen kopen en zo verdien jij je geld. Via linkbuilding kun je de bezoeker vanuit de pagina met trends sturen naar de webshop door een links te plaatsen naar de desbetreffende pagina. 

Externe linkbuilding is eigenlijk hetzelfde idee als interne linkbuilding, maar dan verwijs je niet binnen je eigen website naar andere pagina’s maar zorg je ervoor dat andere websites verwijzen naar jouw website. Zorg er dus voor dat er links komen te staan naar jouw website op andere relevante websites. Hoe belangrijker en meer autoritair de website is waar jouw link op staat, hoe hoger jij in Google komt te staan. 

Linkbuilding uitbesteden

Tegenwoordig kun je als bedrijf bijna alles uitbesteden, zo ook linkbuilding. Als je niet goed weet hoe linkbuilding werkt en hoe je dit het best kunt gebruiken om zo hoog mogelijk in Google te komen kun je het uitbesteden. Er zijn gespecialiseerde bedrijven die precies hoe linkbuilding werkt en hoe ze dit goed kunnen inzetten. Een voordeel van het uitbesteden van linkbuilding is dat je als bedrijf tijd hebt om met andere zaken bezig te gaan. Daarnaast heb je een duidelijk kostenplaatje wanneer je het door een ander bedrijf laat doen, zo weet je precies hoeveel geld je aan dit onderdeel van SEO besteedt. Tot slot, de kans is groter dat je successen boekt met linkbuilding wanneer je het laat doen door professionals. 

Bezoek eens: https://www.goonline.nl/linkbuilding-uitbesteden-nijmegen/ voor meer informatie over linkbuilding.