Het Duitse merk Schuberth maakt al meer dan 70 jaar helmen, namelijk sinds 1940. In de motorwereld kennen veel mensen dit merk en staan ze goed bekend. In dit artikel lees je meer over de Schuberth helmen en het ontstaan van het merk. 

Ontstaan van Schuberth 

Schuberth is in 1922 al opgericht, toen maakten zij echter nog geen motorhelmen. In 1922 maakte Schuberth bierkratten, dat is even wat anders. In 1929 kwamen ze de ‘helmenbusiness’ binnen, ze maakten toen de binnenvoering voor legerhelmen. In 1952 begonnen ze met hun eerste industriële veiligheidshelm en in 1954 met de eerste motorhelm, de ‘Aero’. 

In de laatste jaren heeft Schuberth veel prijzen gewonnen voor hun helmen. In 2019 wonnen ze voor de veertiende keer de prijs ‘Beste merk’ in de categorie ‘Helmen’. 

Vandaag de dag worden de helmen van Schuberth geëxporteerd naar 55 verschillende landen, Nederland is daar één van. De helmen van dit merk kun je in Nederland in verschillende winkels en op verschillende webshops kopen, dit merk is niet meer weg te denken uit de motorwereld.

Het aanbod

Schuberth heeft inmiddels een groot aanbod aan helmen waar de consument uit kan kiezen. Naast de verkoop van gewone motorhelmen verkopen ze ook communicatiesystemen, accessoires en racehelmen. Naast de helmen en accessoires voor het motorrijden en racen verkopen ze ook bouwhelmen, helmen voor de politie, defensie en voor de brandweer. Het is bijzonder dat ze vroeg in hun bestaan begonnen met het maken van de binnenvoering voor legerhelmen en dat ze inmiddels nog steeds deze helmen maken en in hun assortiment hebben. 

De Schuberth helmen blijven enorm populair onder de motorrijders. Dit is ook niet gek, het dragen van een comfortabele, efficiënte en vooral veilige helm is voor veel motorrijders ontzettend belangrijk. Schuberth weet dat kwaliteit en veiligheid erg belangrijk is dus zij focussen zich hier veel op, zo is de uitstekende kwaliteit van deze helmen ontstaan. 

Ben je op zoek naar een goede motorhelm? Ga dan eens naar een winkel waar ze motorhelmen verkopen, hier vind je ongetwijfeld ook Schuberth helmen. Weet je niet welke helm het best bij jou past? Laat je dan vooral adviseren door een professional. 

Bij Termaat Motoren hebben ze een ruim assortiment aan Schuberth helmen!