Zomer in de tuin van Gert Jan

14 juni 2012: Sheehan, Witteveen en Babboe

Het is zomer, ook al zou je het niet zeggen. Keer op keer kijk ik mistroostig naar buiten als ik ’s ochtends wakker word. Een van de vele voordelen van thuis werken is dat je namelijk ook in de zon op het balkon kan werken, maar dan moet het weer dat wel toelaten….Een zonnige kijk op het leven krijgen we dus momenteel met name door onze auteurs, door onze relaties en door elkaar.

Afgelopen dinsdag ontmoetten we eindelijk Daron Sheehan, met wie Gert Jan al maandenlang overlegt over zijn boek Het Socrates Project. Sheehan is een selfmade man die stopte met werken op zijn 35-ste en vervolgens over de wereld ging reizen, klimmend, zwemmend, rennend en zeilend. Jarenlang in kantoor, ver weg van de natuur, hadden hem afgestompt en hij wilde weer voelen dat het leven over andere dingen ging dan geld en werken. Daarna ontspon zich een verhaal in zijn hoofd, met een heel duidelijke boodschap aan iedereen: bewustwording en het belang van de natuur en de manier waarop we daarmee omgaan. Het Socrates Project was geboren, en ziet nu hopelijk begin januari in Nederland het licht.

Vandaag was een typische reisdag: eerst bezocht ik drukkerij Wilco in Amersfoort, waar ik me mocht vergapen aan alle machines en boeken die er uitgefloept werden. Het blijft toch een bijzonder proces, van digitaal naar print… Inmiddels is ons wel precies duidelijk geworden wat we willen met de Witteveen autobiografie die we in september uitbrengen: linnen, bioset papier, genaaid gebonden, stofomslag. Heel benieuwd hoe dat eruit gaat zien! Vandaag kregen we ook weer nieuwe omslagvoorstellen binnen, altijd spannend! Op 4 september is de lancering van het boek in de senaatszaal van de Erasmus Universiteit.

Babboe was de volgende op het programma: voor Elke dag een lach, Honderd honden op de fiets willen we een omslagfoto gebruiken waar de bakfiets van Babboe duidelijk op te zien is. Reden om te onderzoeken of er interesse is in een samenwerking. Er vlogen veel leuke ideeën over tafel dus: dat gaat wel goed komen! En we hebben nog een jaar om alle puntjes op de i te zetten.

Utrecht is vandaag de laatste stop. Gert Jan woont daar, en collega Daan sluit ook aan. Altijd gezellig om elkaar weer eens in het echt te zien: normaal zien we elkaar alleen maar via het beeldscherm als we weer eens skypen, maar driedimensionale vergaderingen blijven wel echt een meerwaarde hebben. Bovendien kan ik nu lekker bij Gert Jan en al zijn vrouwen aan tafel schuiven voor het avondeten: een vrouw meer of minder valt daar niet op!

En morgen een leuke afsluiting van de week: Boekblad aan zee. Als het weer nu ook nog meewerkt…

Esther