Eboek: De doolhof van tante An

 8.90

Zoektocht naar een toekomst met minder dementie van Kirsten Emous

Categories: ,

Beschrijving

Let op: dit betreft een digitale uitgave, leesbaar op een e-reader.

Bestel hier het papieren boek.

Baanbrekend boek over de toekomst van dementie

Omvang: 320 pagina’s * Formaat: 155 x 240 mm * ISBN Boek: 9789491363269 * ISBN Eboek: 9789491363290 * Prijs Eboek: € 8,90

Dementie hangt als een doem boven onze vergrijzende samenleving. Ten onrechte, stelt Kirsten Emous in dit baanbrekende boek. Dementie is namelijk vooral een lichamelijke ziekte die kan worden bestreden door meer aandacht aan hart en vaten te wijden. Nederlandse onderzoekers lopen voorop bij die nieuwe aanpak.

Kirsten Emous ging op onderzoek toen haar tante Annemarie ongekend snel aftakelde. Waarom had ze het niet zien aankomen? Ze besloot haar tante door de doolhof te volgen. Ze wilde weten wat het verband is tussen schade aan de hersenen en symptomen van dementie, hoe het geheugen en het bewustzijn functioneren, welke soorten (erfelijke) dementie er zijn en welke symptomen op dementie lijken, maar het niet zijn. Ze ontdekte ook welk risico op dementie wij allemaal lopen.

De conclusies waren verrassend, soms onthutsend. Door alle typen dementie alzheimer te noemen, is decennia lang te weinig aandacht besteed aan hersenschade wegens vervuiling van de vaten. Dit is misschien wel de belangrijkste oorzaak van dementie.

We zijn wél weerbaar tegen dementie. Betere zorg voor ouderen en meer uitleg over de gevaren van hart- en vaatziekten kunnen dementie vertragen, op afstand houden. Ook daardoor zullen vaatspecialisten meer dan nu ingezet moeten worden bij dementie.

Emous ontrafelt hardnekkige misvattingen over dementia.’ – Dora Rovers in Trouw

Het is heel plezierig geschreven en interessant voor degenen die denken ‘Heb ik dit ook?’’’   – Paul van Liempt op BNR Radio

Een boeiend boek, De Doolhof van Tante An. – René Steenhorst in De Telegraaf

Sterk pleidooi van Kirsten Emous voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in De Doolhof van tante An.’ – Julie Meerveld, Alzheimer Nederland

‘Een aanrader voor wie meer over dementie wil weten.’ – www.patientenervaringen.nl

Kirsten Emous is wetenschapsjournaliste. Ze oogstte veel lof voor De Loden Mantel (2005), haar kritische studie over (mantel)zorg in Nederland.

De pers over De Loden Mantel:

‘Laat niets aan duidelijkheid te wensen over.’ – Een Vandaag

‘Buitengewoon sterk in de analyse.’  – Trouw

‘Fraai en ontnuchterend.’ – de Volkskrant

‘Mooi en soms aangrijpend.’ – NRC Handelsblad

Dit product is een ebook in epub formaat.