Boek: Den Haag

 17.50

door Martin Schouten

Categorie

Beschrijving

Schrijver-journalist Martin Schouten schrijft groot drama in een sobere stijl. 

Na het grote succes van Het Palingoproer keert Martin Schouten in het najaar van 2015 terug bij de combinatie historisch gegeven en politieroman. De oude meester doet het weer, met als décor ditmaal onze residentie nu en anno 1977.

‘Ik droom van de zee, zoals gebruikelijk. Waarom altijd weer die zee? Ik weet het niet. In mijn droom ben ik geen varensgast en ook geen zwemmer, alleen een toeschouwer’.

Den Haag is een eigentijds misdaadverhaal, vol humor en kleurrijke personages.

Max Drooglever, inspecteur bij de politie Haaglanden, amateurbokser en liefhebber van Spinoza, doorkruist zijn stad van de volkse Bierkade tot het deftige Marlot, op zoek naar een moordenaar. De betere kringen en de slechtere, hij graaft zich er in, soms met levensgevaar. Zijn onderzoek krijgt een onverwachte wending als hij de moord kan koppelen aan een andere moord, lang geleden gepleegd. De verknoping van heden en verleden geeft een verrassende kijk op het ogenschijnlijk zo keurige Den Haag, waar nette mensen verschrikkelijke geheimen koesteren.

‘Ik heb het boek met zeer veel genoegen gelezen.’ – Wim Willems, Stadshistoricus Den Haag

‘Soepele misdaadroman zonder clichés. Het boek leest als een scenario… lekker leesbaar… Mooi gedaan, dit Den Haag.’  de Volkskrant

Technische gegevens: * Formaat: 12,5 x 20 cm * Paperback * 176 pagina’s * ISBN boek: 9789491363375 * Prijs: 17,50