Boek: Met Stravinsky aan zee

 30.00

Het gastenboek van Jan Tadema

Categorie

Beschrijving

Kleinood voor liefhebbers van klassieke muziek

Met Stravinsky aan zee omvat de hoogtepunten van het bijzondere gastenboek van de Haarlemse uitgever Jan Tadema (1874-1949). Tadema – een man met een passie voor muziek – ontving in zijn huis aan de Gedempte Oude Gracht te Haarlem graag de musici die in de Haarlemse concertzaal ‘De Kroon’ of in het Amsterdamse Concertgebouw optraden. Onder hen natuurlijk dirigent Willem Mengelberg, maar ook vele buitenlandse beroemdheden als Carl Flesch, Pablo Casals, Pierre Monteux, Jacques Thibaud, Igor Stravinsky, Robert Casadesus en Francis Poulenc.

Tadema’s gastenboek groeide uit tot een rijke autografenverzameling, waar hij ook foto’s, briefkaarten, programma’s en kleine composities in plakte; en op den duur bovendien brieven van Johannes Brahms en Max Reger aan wist toe te voegen.

Piet Wackie Eysten schreef de toelichtende teksten bij deze uitgave, die een unie­ke inkijk biedt in het Nederlandse muziekleven in de eerste helft van de twintig­ste eeuw.

Piet Wackie Eysten (1939) was o.m. deken van de Nederlandse Orde van Advocaten. Naast allerhande juridische artikelen e.a., publiceert hij op het terrein van muziek en van muziekgeschiedenis. Hij trad meermalen op als presentator van het klassieke muziekprogramma Een goede morgen met … op Radio 4.

‘Een begerenswaardig boekje. (…) Twee uur groot lees- en kijkplezier, dit fraai verzorgde koester-boekje!.’ – Aether

Met Stravinsky aan zee, Het gastenboek van Jan Tadema door Piet Wackie Eysten * 128 pagina’s full color * Formaat: 17 x 21 cm * Luxe hardcover met stofomslag * Prijs: € 30,00 * ISBN 9789491363368