Barefoot

 15.00

Sterke voeten voor een gezond lijf

Categorie

Beschrijving

Op 22 oktober 2016 verschijnt bij Gibbon Uitgeefagentschap de vertaling van het standaardwerk van Katy Bowmans Whole Body Barefoot, vertaald door de inmiddels nationaal bekende barrevoeter Ruth Langemeijer. 

Hoe kunnen we ons lichaam weer in beweging krijgen als we onze voeten decennia hebben beperkt in hun vrijheid? Is het werkelijk zo simpel door gewoonweg onze schoenen uit te doen en onze voeten de wijde wereld in te laten gaan?

Barefoot, Sterke voeten voor een gezond lijf helpt je om op een veilige manier de transitie te maken naar een leven op minimalistisch schoeisel of op blote voeten. Pluk de vruchten van de bevrijding van je voeten – zonder dat je blessures oploopt tijdens die nieuwe reis.

Met heldere en wetenschappelijke onderbouwing legt bio-mechanicus Katy Bowman uit welke blessures en afwijkingen er in onze lichaam kunnen ontstaan door het dragen van conventionele schoenen en het lopen in onnatuurlijke omgevingen. Ze beschrijft in detail de stappen die nodig zijn om op een veilige en effectieve manier de verandering door te maken op weg naar het dragen van natuurlijk schoeisel.

Met meer dan twintig oefeningen is dit natuurlijk een boek dat iedereen zou moeten lezen die hoopt zijn lichaam weer in een goede conditie en gezondheid te brengen.

Barefoot, Sterke voeten voor een gezond lijf – Katy Bowman in vertaling door Ruth Langemeijer * ISBN 978-94-91363-70-2 * Paperback met foto’s * 13,5 x 20 cm, € 15,00

‘Wat is er mis met onze voeten? Niets! Katy legt fantatisch uit hoe je je voeten weer gezond krijgt.’ – Yvonne Bontekoning, Sportpodoloog & Bewegingsanalist

‘Een prettig lezend boek en een ‘handige’ voetengids. Het laat zien dat kleine aanpassingen van dagelijkse gewoontes een groots effect kunnen hebben.’ – Mina van Brunschot, bewegingsspecialist

Barefoot, Sterke voeten voor een gezond lijf verschijnt op 22 oktober.