Wie is Gibbon?

Daan, Gert Jan, Esther, Annet, Coen en Wouter

Daan Rosenberg Polak (1946) was tijdens zijn rechtenstudie voorzitter van de Liberale Studentenvereniging Leiden. Hij vervulde zijn dienstplicht als officier-ondervrager (Russisch) bij de Militaire Inlichtingen Dienst. Van 1974 tot 2004 was hij werkzaam in de diplomatieke dienst: onder meer te Dar es Salaam, Pretoria/Kaapstad, Moskou, Jakarta, Tel Aviv en Ottawa. Vanuit Tel Aviv was hij vertegenwoordiger van Nederland bij de Palestijnen in de Bezette Gebieden. Van 2004 tot 2008 was hij redactioneel adviseur bij Mets & Schilt uitgevers te Amsterdam. Daan Rosenberg Polak is hier te bereiken.

Gert Jan de Vries (1963) is in willekeurige volgorde schrijver, vertaler, recensent, samensteller, redacteur, echtgenoot en vader. Hij is gepromoveerd in de letterkunde, werkt en werkte o.a. voor de Rijksuniversiteit Groningen, de Volkskrant, Maatstaf, De Arbeiderspers, Elsevier, Boekblad, De Sportkalender, NRC Handelsblad en Top Gear Magazine. Hij is oprichter/mede-eigenaar van eBoekplatform Boenda. Gert Jan de Vries is hier te bereiken.

 

Esther Brandt (1976) volgde de Frederik Muller Academie. Ze deed haar eerste werkervaring op bij Ambo|Anthos uitgevers. Daarna werkte ze zes jaar als publiciteitsmedewerker bij Uitgeverij De Bezige Bij. Onder Judith Uyterlinde was ze werkzaam als hoofd promotie en publiciteit bij Uitgeverij Meulenhoff. Sinds 2009 verzorgt ze de promotie en publiciteit voor Saint Amour (Behoud de Begeerte) in Nederland. In 2011 start ze Gekko Producties op. Zij is een actieve buitensporter, waarbij haar voorkeur uitgaat naar rotsklimmen. Tevens is ze groot dierenliefhebster, wat o.m. resulteerde in haar rondleiderschap in Artis. Esther Brandt is hier te bereiken.

coen

Coen Borgman (1984) is Neerlandicus en werkte voor oa. AT5, Spotzer Media, TenPages.com, Boekblad en WPG Uitgevers. In 2013 richtte hij zijn uitgeverij SpeakEasy op, die hij in 2015 onderbracht bij Gibbon Uitgeefagentschap. Naast het verzorgen van fysieke boeken bij Gibbon is hij uitgever bij de digitale uitgeverij Fosfor. Coen Borgman is hier te bereiken.

 

 

Annet de Groot

Annet de Groot (1965) studeerde af als sociaal geograaf op onder meer een veldwerk in Mexico, waarin de (illegale) arbeidsmigratie van Mexicaanse indianen naar de VS centraal staat. Ze werkt tijdens haar studie bij uitgeverij Veen, uitgeverij Luitingh-Sijthoff en uitgeverij Contact. Ze is twaalf jaar (acquirerend) redacteur bij uitgeverij Het Spectrum en twee jaar bij uitgeverij BZZTׅôH. In 2009 was zij, samen met journalist Frénk van der Linden, initiator, redacteur en medeauteur van de bundel Let’s Make Love, interviews met gemengde stellen over multiculturele relaties. De afgelopen vijftien jaar werkte ze als journalist/redacteur voor het magazine van het Algemeen Dagblad. Ze werkt nog steeds op freelance basis voor die krant, waar ze zich, naast veel anders, bezighoudt met lifestyle, mode, eten & drinken, shopping en boeken.