Werk aan de winkel

27 februari 2012: Alleen in Nederland

Vorige week waren mijn twee Gibbon-companen aan het genieten in de Alpen: Gert Jan in Zwitserland en Esther in Oostenrijk. Good for them. En mocht ik proberen ons uitgeefbedrijf draaiende te houden. Er tegen aan dus!

Hard werken heeft zoals we allen weten zo z’n nadelen. Maar het aardige, wanneer je werk van collega’s waarneemt, is dat je weer beter begrijpt wat er allemaal omgaat. Zo kon ik me wijden aan twee nieuwe titels die we binnenkort hopen uit te brengen:
– HET RAINMAN-CLICHÉ, Autistische reportages, van Peter Boer, waarin door middel van groepsportretten het zoeken naar een handleiding autisme wordt belicht;
– ONDER DE KLOK, Georganiseerde hulp aan Joodse kinderen, van Bert Jan Flim, waarin onder andere de verzetsrol van A’damse en Utrechtse studenten nader over het voetlicht wordt gebracht.

Twee sterk uiteenlopende boeken. In beide gevallen een aantrekkelijke uitdaging om te bewerkstelligen dat ze veel lezers bereiken: op basis van hun inhoud, natuurlijk; met behulp van een passende omslag en een aansprekende flaptekst, spreekt vanzelf; en via een effectieve publiciteit, uiteraard. Maar om aan deze en andere voorwaarden te voldoen is noeste ijver geboden. Gelukkig dat het leuk werk is; en … dat Esther en Gert Jan intussen gezond en wel van hun vakanties zijn teruggekeerd.

Avanti!

Daan Rosenberg Polak