Nu online direct bestelbaar

Onder de klok: via de boekhandel, via het internet en ook online als eboek!

Hier bestellen

Het ontroerende heldenverhaal van de ‘kinderwerkers’ tijdens WO II. Toen de Duitse vernietigingsmachine op stoom begon te raken vochten verontruste Nederlanders terug. Tijdens hun race tegen de klok raakten ze georganiseerd. Uiteindelijk zouden ze binnen twee jaar een kleine duizend kinderen van een wisse dood redden door ze bij pleeggezinnen onder te brengen.

De Groningse historicus Bert Jan Flim is dé kenner van de Joodse onderduik. In 1995 promoveerde hij op de geschiedenis ervan. In Onder de klok schetst Flim op basis van honderden gesprekken met verzetsstrijders en onderduikers een nagenoeg compleet beeld van hoe het kinderwerk plaatsvond.

Gibbon Uitgeefagentschap is bijzonder trots dat ze dit boek mag uitgeven. U kunt het hier aanschaffen door € 19,90 over te maken naar rek.nr. 254418155 o.v.v. ‘Onder de klok’. U krijgt dan per kerende post een exemplaar thuisgestuurd.

Onder de Klok, Georganiseerde hulp aan Joodse kinderen – Bert Jan FlimOmvang: 320 pagina’s, Verkoopprijs:  € 19,90, ISBN: 9789491363023