Strandvogel

door Reinier Bresser

Bestel Strandvogel hier

Gustaaf keek naar de zee en vroeg zich af waar precies het gebeurd was. Zijn drang naar precisie liet hem ook nu niet los. Het liefst had hij gezien dat, óp het water, de plek met wit krijt was afgetekend, zoals bij een koelbloedige afrekening in een verlaten steeg. Maar aan het water van de Noordzee was helemaal niets te zien.

Als de herfst twee dagen oud is krijgt Gustaaf Vogel, trader bij Goldstein & Kahn in Londen, een telefoontje. Zijn zusje Fanny is tijdens het zwemmen in de zee bij Wassenaar verdronken. Vanaf dat moment begint de terugreis die hem zal brengen naar de plek waar alles vandaan komt.

Strandvogel is de intrigerende roman over een handelaar die zijn zusje moest verliezen om zichzelf terug te vinden.

‘Strandvogel is een prachtige novelle over verlies en herinneringen binnen familiekringen. Aangenaam en verrassend mooi. Ik hou wel van die onverwacht mooie cadeautjes om te mogen lezen.’ – Arno Koek, DWDD boekenpanel

“heb het in één ruk uitgelezen. Jeetje, wat een knap verhaal, wat een herkenning van Wassenaarse, Amsterdamse en meer ijkpunten, maar vooral wat een scherp beschreven observaties van generaties, tijdgeesten, gevoelswerelden.
Het raakte me echt, de beschrijvingen van het onderling contact, of het verwateren ervan, in een familie. Hoe goed ken je je naasten eigenlijk, hè. Food for thought.”

“Heb vanmiddag in de zon —de warmste 13 oktober aller metingen— in mijn tuin op de Kaag aan één stuk door je boek gelezen. Zó herkenbaar!!  Zó ontroerend!! ”

“Het is gisteravond laat geworden. In het begin van de avond heb ik jouw boek opgeslagen. Ik was nieuwsgierig. Ruim na middernacht las ik de laatste pagina’s. Een heel mooi boek!!!”