Peter Boer

‘Ik ben een laatbloeier’

‘Ik ben een laatbloeier,’ schreef Peter Boer (Utrecht, 1958) in zijn aanvraag voor het C.C.S. Crone Stipendium 2011. Pas in de late jaren negentig begon hij te schrijven over de multiculturele samenleving, cultuur, welzijn en onderwijs. Hij publiceerde verhalen over mensen in het alledaagse leven: ondernemers, beeldend kunstenaars, schrijvers, een wethouder en een imam. En hij schreef columns over zijn zoon en dochter. Hij schrijft, zoals hij dat zelf formuleerde, wat er voor zijn voeten komt.

Steeds keert hij weer terug naar huis; het huis in Utrecht met een kleine werkkamer vol boeken. Hij schrijft, maakt aantekeningen in notitieboekjes die je alleen in Middelburg kunt kopen.

Inmiddels is hij columnist voor diverse bladen, heeft hij een boek op zijn naam staan – Vol Hoofd, Autistische notities (2010) – en is zijn tweede boek Het Rain Man-cliché, Autistische reportages in maart 2012 verschenen.

‘Peter kan op sobere wijze, met eenvoudig taalgebruik, tot de kern aangeven wat autisme beperkingen zijn. Wat deze beperkingen voor het eigen leven en dat van de omgeving kunnen betekenen. En hoe een persoon met deze beperking in zichzelf uiteindelijk een manier kan vinden om het leven zo sterk en stevig te leiden. – Beatrice Keunen, toenmalig Staf PR & Communicatie Berg en Boschschool, Bilthoven.

‘Peter Boer vertelt op nuchtere wijze, maar ook gevoelige wijze over zijn zoon. Je voelt de liefde voor zijn zoon, maar ook de strijd om hem te kunnen doorgronden.’ – Nannie Kruissel, Contactpersoon Noord-Holland NVA, Purmerend.

‘Een even ontroerende als innemende schrijver.’ – Gert Jan de Vries, schrijver en vertaler.

‘Vol Hoofd is voor mij een ontroerend en ook confronterend boek over Boers zoon Jurre.’ – Ina van Berckelaer – Onnes, Lezer

Boeken van Peter Boer:
Vol Hoofd, Autistische notities (2010)
Het Rain Man-cliché, Autistische reportages (2012)