Nominatie Libris Geschiedenis Prijs 2018

voor Joodse Huizen 4

De longlist met tien genomineerden voor de Libris Geschiedenis Prijs 2018 is vandaag bekendgemaakt en Joodse Huizen 4 staat erop!

Joodse Huizen 4 maakt deel uit van de reeks Joodse Huizen. Het eerste deel in deze reeks verscheen in 2015. De reeks richt zich op de verhalen van de vooroorlogse bewoners van Joodse Huizen. Hoe zag het vooroorlogse joodse leven in Nederland er uit? Wat gebeurde er in de circa zesendertigduizend huizen die door joodse landgenoten werden bewoond? De verhalen spelen zich door heel Nederland af en worden door verschillende auteurs opgetekend. Auteurs die meewerkten zijn onder andere Hanneke Groenteman, Auke Kok, Marga van Praag, Chaja Polak, Mirjam Rotenstreich, Maarten Frankenhuis, Max Arian en Eli Asser. Per boek verschijnen er ongeveer 25 verhalen. Het e.e.a. gebeurt onder redactie van Frits Rijksbaron, Esther Shaya en Gert Jan de Vries.

De Libris Geschiedenis Prijs bekroont historische boeken die een algemeen publiek aanspreken. De Libris Geschiedenis Prijs is een initiatief van Historisch Nieuwsblad, Libris, Nederlands Openluchtmuseum, Rijksmuseum Amsterdam, VPRO en de Volkskrant en bestaat uit een geldbedrag van 20.000 euro. De prijs is onderdeel van de Maand van de Geschiedenis en wordt traditiegetrouw eind oktober uitgereikt.

Juryvoorzitter is dit jaar Jeroen Dijsselbloem, voormalig minister van Financiën en oud-voorzitter van de eurogroep.

Op 15 september wordt de shortlist van vijf boeken gepubliceerd. Op 28 oktober 2018 wordt de Libris Geschiedenis Prijs 2018 uitgereikt door juryvoorzitter Jeroen Dijsselbloem tijdens een speciale live-uitzending van het radioprogramma OVT.

Uit een lijst van meer dan driehonderd historische boeken heeft de jury tien titels genomineerd voor de Libris Geschiedenis Prijs 2018.

Technische gegevens Joodse Huizen 4: ISBN 9789491363917 * Prijs € 19,90 * 13,5 x 21 cm * 200 pagina’s * Paperback * NUR 401 (waargebeurde verhalen) / 680 (geschiedenis algemeen)

Koop het boek hier.