Nieuwe boeken

Aangekondigd in catalogus

De prospectus is hier in te kijken

voorjaar 2014

Veelzijdigheid in genres, hoge kwaliteit en een beperkt aantal titels, zo luiden enkele van de principes die we bij de oprichting van Gibbon in 2011 onderling hebben afgesproken. De eerste drie jaar hebben we ons daaraan gehouden en aan deze prospectus kunt u zien dat we ook in 2015 weer divers en klein maar fijn zijn.

De eerste helft van het jaar plaatsen wij in het teken van slechts drie nieuwe boeken. Dat lijkt weinig, maar het zijn er wel drie die zullen opvallen. Stuk voor stuk zijn ze bijzonder, indrukwekkend en – geheel volgens onze jonge traditie – schitterend verzorgd.

De oogst bestaat uit de graphic novel Het Stempel, de dubbelroman Tour de Wobbe / Tour de farce en Joodse Huizen, de eerste verhalenbundel in een onafzienbare reeks. Daarnaast vragen we nog even aandacht voor Hollend voor je stress uit, onze seller uit de tweede helft van 2014, en voor het reeds eerder aangekondigde ervaringsboek over bipolariteit: Niet leuk van Godfried van Benthem van den Bergh. In deze prospectus leest u over al die boeken, maar Joodse Huizen verdient op deze plek al extra vermelding.

Zeventig jaar na de bevrijding begint Gibbon namelijk aan een uniek project van ongekende omvang. Samen met de stichting Joodse Huizen en het Joods Historisch Museum leggen we het fundament voor de grootste verhalenverzameling ter wereld. In april geven we de aftrap voor het verzamelen en publiceren van alle verhalen die gezamenlijk een beeld gaan geven van het Joodse leven dat zich voor WO II in Nederland afspeelde. Het eindresultaat zal een tekstverzameling zijn van ruim 70 miljoen woorden, een meer dan zeven meter dik boek. Het zal, naar ontwerp van Jeroen Henneman, een uniek artefact worden binnen de verzameling van het JHM.

In april brengt Gibbon een paperback uit met een eerste selectie uit de verhalen. De bedoeling is om daar jaarlijks een vervolg aan te geven.