Max Léons hoofdpersoon van prijswinnende radio-docu

Een uitermate boeiende hoofdpersoon

Vorig jaar maakte RTV Drenthe verslaggever Anthon van der Neut een schitterende radiodocumentaire over Max Léons getiteld ‘Terug naar Nieuwlande’. Onze 90-jarige Amsterdamse auteur reist daarin terug naar het Drentse Nieuwlande – waar Mitswa en Christenplicht zich afspeelt – en vertelt daar over zijn rol als verzetsstrijder in de oorlogsjaren. En nu heeft Van der Neut voor dit fraaie werkstuk een NL Award gewonnen.

De NL Award is een jaarlijkse onderscheiding voor de beste producties van de regionale omroepen. De prijs werd uitgereikt door NOS-verslaggever Pauline Broekema op de ROOS dagen in Lunteren. Het juryrapport was lovend. “Een uitermate boeiende hoofdpersoon vormt een stevige basis voor deze radio documentaire. Goede research, mooie locatie en een uitstekende verslaggever zorgen voor prachtige radio die de luisteraar aan de radio gekluisterd houdt. Met kop en schouders de winnaar in deze categorie.” Vorig jaar won Van der Neut ook een NL Award met zijn radiodocumentaire over Harry Muskee.

De documentaire ‘Terug naar Nieuwlande’ wordt op 4 mei om 18.00 uur opnieuw uitgezonden op Radio Drenthe. Het programma kunt u ook beluisteren via rtvdrenthe.nl/programma’s.