Lopende zaken

14 november 2016

Lopende zaken

Aangezien Gibbon vernoemd is naar een aap, zien we er geen been in boeken over lichaam en gezondheid te maken. Sterker nog, daar lopen we hard voor! Het is de logische vervolgstap na honden op de fiets in Elke Dag een Lach en alles wat de hersenen betreft in De Doolhof van Tante An.

Barefoot!

In een handig, compleet en zeer instructief boekje vertelt bewegingswetenschapper Katy Bowman waarom we niet op (hoge) hakken moeten lopen (ons lichaam raakt ontzet) en hoe we overstappen naar platte zolen en blote voeten (langzaam en door middel van oefeningen). Gibbon goes barrevoets, maar aangezien de internationale trend luistert naar de term ‘barefoot’ zijn wij daar ook voor gevallen.

Bowman is ‘down to earth’, met beide benen op de grond. En zo is het boek ook, enkel verstandige analyses, meteen gevolgd door praktische adviezen. Gaandeweg valt echter op dat Bowman een echte idealist is, die bijna bovenmenselijke krachten toekent aan haar ‘per pedes apostolorum’. Barefoot helpt haars inziens zelfs bejaarden van hun rollator af! Hoewel we bij Gibbon niet voetstoots alles aannemen, hopen we dat dat klopt. Het klinkt in elk geval aannemelijk.

Barefoot heeft inmiddels zijn weg naar de klant gevonden. Het boek loopt goed, maar rent nog niet. Dat zal in het voorjaar wel gaan gebeuren, als de natuur ons verleidt om onze sokken uit te doen (en als blootvoetgoeroe Bowman ons vanuit de VS komt bezoeken).

Vertaalster en barefoot-coach Ruth Langemeijer heeft het blotevoetenevangelie inmiddels mogen uitdragen bij Omroep Max. Snel u naar de site: http://www.npo.nl/tijd-voor-max/04-11-2016/POW_03259255.

Nadere informatie over het boek vindt u hier: https://gibbonuitgeefagentschap.nl/winkel/barefoot/