Herfstachtig warm

Maandag 23 oktober 2012

Als ik naar buiten kijk, zie ik rood en geel en bruin. Op onze binnenplaats staan een aantal prachtige bomen die van kleur veranderen. De klimop is vuurrood geworden. Vandaag zoemde er opeens ook een bij naar binnen. De kat was wijs en liet hem gaan in plaats van dat hij op at: Ik droom af en toe weg, nadat ik uren achter elkaar met mijn neus in de cijfers heb gezeten. Soms omdat ik iets moet uitdenken, soms omdat het gewoon even genoeg is geweest. Woensdag hebben we onze jaarvergadering bij Gert Jan thuis. Dan hebben we er alweer een jaar op zitten, en zijn we vijf uitgaven verder. Tijd om balans op te maken.

Ondertussen werken we aan mooie projecten: Over een maand verschijnt Het Palingoproer van Martin Schouten: terwijl ik het las, hoorde ik het kabaal op de straat in negentiende eeuws Amsterdam, ik rook de geur van de Jordaan en zag Theo Bouwmeester spelen in de Stadsschouwburg: Martin kan met weinig woorden een prachtige sfeer oproepen: heerlijk! Op 17 november houden we het boek ten doop bij de Island Bookstore om 16.30 uur: komt gezellig langs! Of teken nu alvast in op een gesigneerd exemplaar!

Verder werken we hard aan een internationaal project: een Engelse auteur, een Libanese uitgever, een Schotse creative, een Nederlands uitgeefagentschap: een bont gezelschap. Alle neuzen staan dezelfde kant op, we werken aan de campagne, binnenkort hopen we meer te onthullen over het meeslepende en ontzettend originele verhaal dat Daron Sheehan ons brengt. Als het verschijnt kan je kiezen in welke taal je het wilt lezen: Engels, Frans of Nederlands.

Volgend jaar zomer is het eindelijk tijd voor de hondjes op de fiets. Schlijpers eerste boek I am Amsterdam verschijnt in november bij een andere uitgever. De zomer daarop, op 23 juni, zullen wij in optocht in de stad Amsterdam ( met heel veel hondjes op de fiets!!) de verschijning vieren van Elke dag een lach, Honderd honden op de fiets: ik heb er nu al zin in!

Ondertussen smeden we plannen voor het nieuwe kinderboek van Thea Dubelaar, overwegen we iets te doen met de bijzondere Spaanse illustratrice Teresa, maken we de epubs van Witteveens vroegere werk, komt er een herdruk aan van Vol hoofd van Peter Boer en van Davaj, De Russen en hun wodka van Edwin Trommelen, en vertrekt Egbert Jacobs binnenkort naar Berlijn voor een avond in het Habbema-theater, Prenzlauer Berg aldaar n.a.v. Oost-Berlijns dagboek.

Laat die Gibbons maar zwieren!