Drukte voor vakantie

27 juni 2012: Een kijkje in de keuken

Het is altijd ongelooflijk maar ontzettend waar: om op vakantie te kunnen, moet je eerst zoveel werk afmaken en ordentelijk achterlaten dat je doodmoe op vakantie gaat. En als je dan terugkomt, ligt er vaak zo’n enorme hoeveelheid werk op je te wachten… Awel, we kennen het fenomeen allemaal. Toch blijf ik er stug op uit trekken: aan het einde van de week stap ik in mijn rode rakker en rij de horizon tegemoet.

Aandacht in de pers

Dat betekent automatisch dat dit een drukke week is. Maar ook heel leuk! De Happinez heeft een prachtig interview met H.J. Witteveen geplaatst en gisteren stond er een mooi stuk in het NRC Handelblad over Witteveen. Zijn autobiografie De magie van harmonie verschijnt op 4 september, en wordt die dag gepresenteerd in de Senaatszaal van de Erasmus Universiteit, m.m.v. Coen Teulings, Ruud Lubbers en Roel Janssen. Dat belooft een mooie middag te worden!

 

 

Daarnaast verscheen er over Onder de klok, Georganiseerde hulp aan Joodse kinderen van Bert Jan Flimeen artikel in de Volkskrant en een in het Reformatorisch Dagblad. Er zitten er verder nog een aantal in de pocket, dus we wachten geduldig af. Ondertussen zijn er leuke uitnodigingen voor Flim binnengekomen om te komen spreken over zijn werk. Na de zomer zullen we een update geven van de nieuw afgesproken lezingen. Ook hebben we de eerste brainstorm achter de rug over het educatieproject dat we idealerwijs ontwikkelen naar aanleiding van Onder de klok. Dat zou zich met name moeten richten op keuzes maken, het gevolg van die keuzes onder ogen zien en bewustwording.

 

 

 

 

 

Ook Peter Boertimmert hard aan de weg. Onlangs verscheen er een recensie van recensie van Het Rain Man-cliché in Speziaal, en op 11 juli is hij te gast bij het programma Aan tafel van RTV Utrecht. Ook is hij gevraagd om te spreken op de themadag van de Nederlandse Vereniging voor Autisme, die dit jaar in het teken staat van Autisme en Ouderdom. Zijn boek Vol hoofd is hier binnenkort ook als eBoek te krijgen.

Leuke gedachtespelletjes hebben we ten slotte over Daron Sheehans boek Het Socrates Project. In het najaar zal de Engelse editie verschijnen, en die is in Nederland via Gibbon te verkrijgen. In het begin van 2013 brengen we de Nederlandse vertaling uit. Binnenkort lanceren we de facebook pagina, waardoor mensen al in een vroeg stadium mee kunnen denken en leven met de totstandkoming van dit bijzondere project. We houden jullie daarvan graag op de hoogte!