De vogels fluiten weer

19 februari 2013

Hebben jullie het ook al gehoord: de vogels fluiten weer! Mijn hart maakt dan een sprongetje: zo fijn. Het voorjaar komt eraan.

De winter was lang en vol. We hebben met z’n allen hard gewerkt aan reeds verschenen en nog te verschijnen boeken. En ons team is uitgebreid met de fijne Wouter Eertink en Martine (productie) en Ernst van de Reep (verkoop). We zijn ontzettend blij met hun inbreng en enthousiasme!

Het Palingoproer van Martin Schouten heeft het hartstikke goed gedaan, en gaat nog steeds prima. Zijn boek past mooi in het thema van de Boekenweek (Goude tijden, Zwarte bladzijden) en we hopen dat dat het boek nog extra vleugels geeft.

De magie van harmonie loopt ook vrolijk door en H. Johannes Witteveen gaat maar voort met het geven van lezingen en het aanwezig zijn bij bijeenkomsten. Zijn 92 jaar lijken hem daarbij niet in de weg te zitten. Het is prachtig om te zien.

Onlangs hebben we een mooie editie op de markt gebracht van Trommelens Davaj! De Russen en hun wodka. Naast de fraaie lezing op de nieuwjaarsbijeenkomst van NRCH, organiseert Russia Travel op 8 maart ook een borrel n.a.v. de verschijning. Met meer bijeenkomsten in het verschiet, lijkt het een goed jaar te worden voor Davaj!

Daan is daarnaast hard in de weer met Peter Boer: eind maart/begin april is het weer Autismeweek, en dat betekent dus ook hernieuwde aandacht voor Peter Boer en zijn boeken Vol Hoofd (vanaf nu weer beschikbaar in papieren editie) en Het Rain-Man cliché.

We staan aan de vooravond van de verschijning van ons grote, internationale uitgeefproject Het Socrates Project. De Nederlandse boeken zijn van de drukker gerold, en de Engelse boeken komen als het goed is morgen binnen. De auteur zelf komt donderdag binnen en dan hebben we twee ontzettend leuke bijeenkomsten gepland staan bij Hannekes Boom en Roest Amsterdam. Ook zijn er vier interviews gepland met media. Hij zal dus flink aan de bak moeten :-).

Vandaag had ik een bijzonder leuke ontmoeting met Teresa Novoa, van wie we vier kinderboeken hopen uit te geven. Waarschijnlijk gaan we daar dan toch eindelijk het crowdfundingsplatvorm voor gebruiken: dat wordt spannend!

En nu de lente in aantocht is, zien we steeds meer honden in bakjes op de fiets. Vanaf 23 juni kan iedereen er iedere dag van genieten, want dan verschijnt Elke dag een lach, Honderd honden op de fiets van Thomas Schlijper. Iets om naar uit te kijken.

Blijf ons volgen: we hebben er zin in en an!