De uitgestelde ondergang van de wereld

En andere godsdienstige ongemakken

VoorplatKoop boek hier

Columns over godsdienstgekte door Thomas van der Dunk, vergezeld van prenten door Jos Collignon

‘Steeds vaker wordt het Westen geconfronteerd met de onvermijdelijke keerzijde van de globalisering: dat niet alleen wij onze waarden – individuele vrijheid en seksegelijkheid – aan de rest van de wereld pogen op te dringen, maar de rest van de wereld dat ook met de hare doet aan ons, en zodoende onvoorwaardelijk respect voor religieuze tradities eist.’ – Thomas von der Dunk

Cultuurhistoricus en publicist Thomas von der Dunk schreef de afgelopen vijf jaar honderden columns voor de Volkskrant. In zesenveertig daarvan behandelde hij een van zijn favoriete onderwerpen: godsdienstgekte. Daarin neemt de eigenzinnige en dwarse Von der Dunk de lezer mee in thema’s als islamisering en secularisatie van het Westen. Maar ook iemand als Greet Hofmans passeert de revue.

De columns gaan vergezeld van prenten van Jos Collignon, die het onderwerp op zijn eigen wijze op de hak neemt. Hij houdt ervan onverwachte verbanden te leggen en probeert de kijker te laten te grijnzen om de mistroostige actualiteit.

Thomas von der Dunk (Soestdijk 1961) is columnist voor de Volkskrant en gastonderzoeker aan de UvA. Hij publiceert over politiek en (kunst)historische thema’s.

Jos Collignon (1950) studeerde af in internationaal recht en tekent voor de Volkskrant.

Technische gegevens: * Formaat: 15,5 x 24 cm * Paperback * 152 pagina’s * ISBN boek: 9789491363580 * Prijs: 17,95