Doolhof van tante An bij omroep Max!

Kirsten Emous en dr. Ted gaan samen dementie te lijf

Doolhof

 

De Doolhof van tante An is een hartverwarmend boek over het levenseinde van de tante van auteur Kirsten Emous. Tegelijkertijd is het een inzichtgevende studie voor iedereen die bang is voor dementie, of zoals het vaak ten onrechte wordt genoemd: Alzheimer.Boodschap: we beginnen het onder controle te krijgen.

Op 4 maart 2014 begint de zegetocht van het boek bij Tijd voor Max op Nederland 2. Ergens tussen half zes en half zeven gaat Kirsten in gesprek met Max’ eigen Dr. Ted en met Emiel Roemer, die het boek naar eigen zeggen ‘heeft verslonden’!

Kirstens vorige boek, De Loden Mantel, werd door de SP jarenlang gebruikt als studiemateriaal. Uit De Doolhof zal de SP ongetwijfeld veel materiaal opdiepen voor ernstige kritiek op ons nationale beleid inzake ouderenzorg in het algemeen en Alzheimerbestrijding in het bijzonder. Het boek biedt daartoe alle gelegenheid, ook aan andere partijen trouwens. En natuurlijk aan mensen uit de zorg, gewone burgers en iedereen die iemand kent met dementie. Aan iedereen dus, eigenlijk.