Bijna kerst

24 december 2012

Het is alweer bijna kerst… Vanavond is Witteveen als een van de zeven wijzen bij de IKON te zien. En de lezing van Bert Jan Flim in Westerbork is ook alweer bijna aan de beurt. Wat gaat de tijd snel!

Eergisteren hebben we dan eindelijk besloten gewoon die Luxe-editie van Davaj! De Russen en hun wodka te gaan maken: komend jaar is Nederland-Ruslandjaar en we vinden dat dit boek gewoon niet mag ontbreken op de tafels. Het is weliswaar voor onze kleine uitgeverij een hele stap om weer zo’n investering te doen, maar we geloven er allemaal in.

Op 10 januari houden we een mooie avond met Martin Schouten in de Roode Bioscoop op het Haarlemmerplein n.a.v. zijn boek Het Palingoproer. Nadat we aanvankelijk niet helemaal blij waren met de eerste druk hebben we gelukkig inmiddels een tweede druk van de pers zien rollen en die ziet er prima en prachtig uit. Ook horen we van vele kanten positieve geluiden over Het Palingoproer. Op 10 januari hopen we, in het gezelschap van de mooie Felix Strategier (Theatergroep Flint) en de alleslezer en interviewkoning Wim Brands, Het Palingoproer te vieren.

En natuurlijk ook Gibbon want wat hebben we een mooi jaar achter de rug! Het is gegaan zoals we wilden: weinig projecten maar dat wat we hebben gedaan, hebben we wel met heel veel toewijding en zorg gebracht. Het leverde mooie verkopen en goede pers op, maar vooral ook veel enthousiasme en dus energie van jullie, onze lezers en achterban. Heel veel dank daarvoor: het maakt ons hart warm!

Voor het komend jaar hebben we weer een aantal prachtige projecten op de rol staan, waaronder Het Socrates Project, een internationale weglezer van Daron Sheehan (engels, nederlands en frans) waarvan 25% van de winst naar de goede doelen gaat! Verder Vliegeren, 50 verhalen van Thea Dubelaar, en Elke dag een lach, Honderd honden op de fiets, het geweldige en lang naar uitgekeken fotoboekje van Thomas Schlijper.

Hou ons dus in de gaten via Facebook (Vind je ons al leuk) of de site en voor nu: Iedereen heerlijke feestdagen gewenst!

Allerhartelijkst, Esther, Daan en Gert Jan