Autobiografie Witteveen

Presentatie op 4 september met o.a. Ruud Lubbers en Coen Teulings

Ga hier naar de website van meneer Witteveen

Met trots kunnen we u inmiddels laten weten dat op 4 september 2012 ons nieuwe boek verschijnt: De magie van harmonie, Een visie op de wereldeconomie, Autobiografie van dr H.Johannes Witteveen. Witteveen heeft zijn autobiografie samen met econoom Saskia Rosdorff geschreven.

Op 4 september vindt om 16 uur de presentatie plaats van De magie van harmonie, Autobiografie van H. Johannes Witteveen in de senaatszaal van de Erasmus Universiteit. De lezing maakt deel uit van de reeks ‘Uitdagingen voor de 21e eeuw’ van de Erasmus Universiteit. Naast de heer Witteveen, zullen ook Ruud Lubbers en Coen Teulings (Centraal Plan Bureau) aan het woord komen. Roel Janssen leidt de bijeenkomst in goede banen, en gaat met Ruud Lubbers, Coen Teulings en H. Johannes Witteveen in gesprek. U kunt zich op de site van de Erasmus Universiteit aanmelden voor de lezing. Voor een routebeschrijving t.b.v. auto & OV: http://www.eur.nl/adressen/wegwijzer/ Een plattegrond vind je: http://www.eur.nl/adressen/wegwijzer/plattegronden/woudestein

Dr H. Johannes Witteveen is econoom, voormalig IMF-topman, ex-minister van Financiën en vooraanstaand soefi. Vanaf zijn Rotterdamse jeugd als zoon van een stedebouwkundige en kleinzoon van Wibaut, zijn carrière bij het Centraal Planbureau in de jaren van wederopbouw, zijn vroege hoogleraarschap en wetenschappelijk economisch werk, zijn twee ministerschappen van Financiën (kabinet-Marijnen en kabinet-De Jong), zijn leiderschap van het IMF in economisch roerige tijden (o.a. de oliecrisis van 1973), zijn commissariaten in grote internationale en Nederlandse ondernemingen, zijn andere maatschappelijke functies, tot aan zijn soefi-werk en zijn persoonlijk leven; dat alles komt op toegankelijke en sprekende wijze naar voren.